Menu

REGLER

Förenklade Spelregler

Det är inte alltid det behöver vara allvar när man spelar och då kan det vara bra att använda lite förenklade regler. Därför har vi tagit fram dessa förenklade regler som ändå gör det spännande och tilltalande att spela.

När spelare delats in i lag etc gå igenom följande punkter.

 • Det är alltid gula laget som spelar första sten.
 • En match spelas alltid i 2 omgångar. I första omgången börjar gult lag. När alla stenar spelats räknas poäng som tas med till omgång nr 2. Omgång 2 startas av blå laget och när alla stenar spelats adderas poängen till föregående omgång. Slutresultatet påvisar vem som vunnit matchen.
  pb_stor_se
 • Första stenen som spelas i varje omgång får inte träffas av den nästkommande stenen. När tredje stenen spelas får alla stenar träffa alla stenar. Träffas den första stenen diskvalificeras den spelade stenen och tas bort från mattan. Den träffade stenen återställs till sin ursprungsposition.
  Andra stenen
 • Man får inte slå ut motståndarsten från spelfältet då Mattcurling inte är en kraftsport utan en taktiksport. Slår man ändå ut en motståndares sten diskvalificeras den spelade stenen och den tas bort från mattan.
  regler_8
  regel_3_large

TÄVLINGSREGLER

SVENSKA MATTCURLINGFÖRBUNDET

Officiella tävlingsregler för Mattcurling är framtagna av Svenska Mattcurlingförbundet. Klicka här för att ladda ner de senaste reglerna som PDF.

RÄKNA POÄNG

RÄKNA POÄNG

Klicka här för att lära er mer om hur man räknar poäng i Mattcurling,

POÄNGKLOSSEN

ANVÄNDA POÄNGKLOSSEN

Klicka här för att lära er mer om hur man använder poängklossen.