Menu

När Bästkustens Unicurl & Bouleförening, tillsammans med Pro Kaprifolen, arrangerade tävlingen Nyårsslaget,fylldes hela Häggvallskolan  med glada och spelsugna pensionärer. Intresset för tävlingen växer år för år och denna gång kom 128 mixade lag till start. Det är vad som får plats i dessa lokaler. Tävlingen började med gruppspel som spelades på 16 mattor med 8 lag på varje matta. De två bästa lagen från varje matta gick vidare till slutspelet som avgjordes i cupform. När det var dags för final ställdes ett lag från Kungälv mot ett lag från arrangörsklubben Kaprifolen.

Efter en jämn å välspelad match stod paret Birgit och Ulf Lövgren från Kungälv som segrare i 2014 års nyårsslag. Barbro Karlsson och Lasse Andersson från Kaprifolen delade därmed andra platsen. I matchen om tredje pris drog Gunbritt Stark och Berndt Johansson, Morlanda,  det längsta strået, medan Gunnel och Bengt Svensson, från Backa Unicurl, fick nöja sig med en hedrande fjärdeplats.

Vinnarlaget
Vinnarlaget

Nu återstod bara prisutdelningen. Som prisutdelare för dagens tävlingar agerade Christian Ahlqvist, från Unicurl, som dessutom är medarrangör och sponsor för tävlingen.

Under dagen fick tävlingsledningen mottaga många lovord för en väl genomförd turnering.
En person som bör nämnas i detta sammanhang är Håkan Lind som med sitt eget konstruerade dataprogram verkligen kan kallas för spindel i nätet. Nu laddar tävlingsledningen om för nästa uppdrag som är Påskcupen. Den tävlingen går i två klasser, en i damdubbel  och en i herrdubbel .
[divider]