Video: Klicka på play ovan
Första distriktsmästerskapet i Mattcurling avklarat i Ullared Sporthall. 43 lag var anmälda till det första halländska distriktsmästerskapet i Mattcurling. Värd för tävlingen stod SPF Gällared-Ullared.

8 banor hade lagts ut i Ullared Sporthall och detta blev platsen där hallänningarna skulle göra upp om att få titulera sig Distriktsmästare för första gången. Det är mycket att tänka på inför en turnering och det har alla inblandade märkt men allt har gått enligt plan och alla lag står reda att spela sin första sten när klockan närmar sig 10.00. -Vi är mycket nöjda med uppställningen idag och det ska bli fantastiskt att få dra igång turneringen, säger Inge strax före starten kl 10.00. Inge är en av eldsjälarna som koordinerat mycket inför tävlingarna.

För att ta sig vidare till slutspelet krävs det först att klara av gruppspelet där de 28 bästa lagen placerar sig. Alla lag spelade 7 matcher i gruppspelet som var färdigt strax efter klockan 14. Då var det paus med kaffe och lottdragning medans tävlingsledningen räknade fram de 28 lagen som gått vidare.

Två av hemmalagen lyckades ta sig hela vägen till Semifinal men endast ett gick vidare till final. Efter 180 spelade matcher var det dags för final mellan Tvååker och Gällared-Ullared. Stämningen var på topp i hallen och Tvååker spelade mycket stabilt och vann matchen med 20-14.

– I början gick det lite trögt men sen gick det ju riktigt bra, berättar en glad Anita Ivarsson efter vinsten. Vinnarlaget sätter nu blickarna i nästa turnering Fritslaslaget som avgörs den 11:e juni i Fritsla.

[divider style=”normal” top=”20″ bottom=”20″]

Prispallen Herr:
1:a plats
Karl-Axel & Anita Ivarsson
SPF Tvååker

IMG_6167
Vinnarna från Tvååker

2:a plats
Sven-Erik & Sylvide Svensson
SPF Gällared-Ullared
IMG_6164
3:e plats
Gun-Britt Karlsson & Hans Tollebäck
SPF Söndrumsvännerna
IMG_6169

Här har vi sammanställt alla resultatlistor.

Klicka på länken nedan för att se listorna.

Alla Resultat DM Ullared

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]